هواشناسی بجنورد طی 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا خراسان شمالی فردا شنبه 6 بهمن ماه 1403
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - صفحه اقتصاد - آب و هوای خراسان شمالی فردا چگونه است؟ فردا هوای بجنورد بارانی است؟ فردا هوا برفی است؟ فردا هوای خراسان شمالی سرد است؟ فردا باران می بارد؟ فردا برف می بارد؟ آخرین خبر از هواشناسی خراسان شمالی فردا ؟
هواشناسی خراسان شمالی طی 24 ساعت آینده
جدیدترین خبر از هواشناسی بجنورد امشب؟ خبر فوری از هواشناسی خراسان شمالی فردا؟ هوای روز شنبه چگونه خواهد شد؟ هوای امروز بجنورد است؟ روز شنبه هوا آفتابی است؟ روز شنبه بارانی می شود؟ باران فردا شنبه خراسان شمالی را فرا می گیرد؟
ناهمواری ایران به دو قسمت سرزمین های مرتفع و سرزمین های پست و هموار تقسیم میشوند.
استان خراسان شمالی به لحاظ جغرافیای طبیعی یک سرزمین کوهستانی ــ دشتی است که سهم هریک از نواحی کوهستانی و هموار و یکسان است. مرتفعترین نقطه استان، شاهجهان با ارتفاع 3051 متر از سطح دریا، در شمال شرقی اسفراین و جنوب غربی فاروج قرار دارد و پستترین نقطه آن، روستای تازهیاب در شهرستان مانه و سملقان است که 400 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
رشته کوهها
کوههای هزار مسجد: کوههای هزار مسجددر بخش شمالی استان واقع شدهاند. از غرب به دریای خزر و از شرق به ارتفاعات هزار مسجد خراسان رضوی منتهی میشوند. این ارتفاعات در چین خوردگیهای آلپ ــ هیمالیا شکل گرفتهاند. این ارتفاعات جهت شمال غربی ــ جنوب شرقی دارند و از نظر زمینشناسی شبیه کوههای زاگرس هستند. از مهمترین ویژگیهای آنها میتوان به منابع غنی آب، سازندههای آهکی، فرسایش آبی و وجود پدیدههای کارستی اشاره نمود. مرتفعترین قلهٔ این رشته کوه، میسینو است.
کوههای آلاداغ: ارتفاعات آلادغ در قسمت میانی استان واقع شدهاند و ادامه کوههای البرز میباشند که همراه ارتفاعات بینالود در خراسان رضوی، رشته کوه آلاداغ ــ بینالود را تشکیل میدهند. این کوهها با جهت شرقی ــ غربی از سمت شمال به دشتهای بجنورد، سملقان، شیروان و فاروج و از سمت جنوب به دشتهای جاجرم، اسفراین و صفیآباد محدود میشوند. بلندترین قله آن شاه جهان است که 3051 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. از قلههای دیگر این رشته میتوان به سالوک بأ ا ارتفاع 2981 متر اشاره کرد که در جنوب شهر بجنورد قرار دارد. از ویژگیهای این ارتفاعات، رسوبی بودن اغلب سنگها، وجود گسلهای متعدد، جوان بودن چینخوردگیها و فرسایش آبی است.
دشتها
دشتهای استان تحت تأثیر دو دسته عوامل ساختمانی و آبرفتی شکل گرفتهاند. ابتدا در اثر حرکات زمین ساختی چالههایی در این سرزمین شکل گرفته، سپس این چالهها توسط آبرفت رودها پر شده و دشتهای آبرفتی را شکل دادهاند. مانند دشت شیروان که توسط رسوبات رود اترک پوشیده شده است. برخی از دشتها به دلیل دور بودن از منابع آب حالت ساختمانی و تکتونیکی خود را حفظ کردهاند که دشت تکتونیکی نام دارند. دشتهای استان از نظر حاصلخیزی خاک یکسان نیستند. برخی مانند دشتهای فاروج، شیروان، بجنورد، مانه، سملقان و اسفراین حاصلخیزند و برخی از آنها مانند دشتهای گرمه، جاجرم و سنخواست حاصلخیز نیستند.
رودها
رودخانه اترک
قره سو: این رود از دامنههای جنوبی آلاداغ در شهرستان اسفراین سرچشمه میگیرد. در جنوب اسفراین شاخههای دیگری وارد آن میشود. پس از عبور از شهرستان اسفراین وارد شهرستان جاجرم شده و در جنوب غربی جاجرم به رود کال شور خارتوران پیوسته و به کویر مرکزی میریزد. آب این رود در نواحی کوهستانی کیفیت مطلوبی دارد. اما پس از عبور از سازندهای آهکی، گچی و نمکی در جنوب اسفراین و سنخواست به دلیل شوری بیش از حد، برای مصارف کشاورزی و شرب نامناسب میشود.
مطالعه بیشتر: هواشناسی خراسان شمالی طی 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا خراسان شمالی فردا پنجشنبه 4 بهمن ماه 1403
-
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۱:۳۷
-
۸ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/909752/